Ostatniego dnia listopada 2013 w samym centrum Głogowa Małopolskiego ruszyły Delikatesy Premium Anny i Marka Barczaków. To już drugi ich sklep w tym formacie. Właściciele nastawieni są na sprzedaż świeżej żywności, więc na szczegolną uwagę w sklepie zasługują 5-cio metrowe lady chłodnicze nabiałowe i wędliniarskie oraz stoisko warzywnicze i piekarnicze. W tym samym czasie w Oddziale Rzeszów uruchomiono Delikatesy Premium w Wiśniowej. Należący do miejscowej Gminnej Spółdzielni sklep został poddany całkowitemu remodelingowi. Sklep został od nowa zaprojektowany, a towar podzielony na grupy asortymentowe według nowoczesnych standardów.
Miesiąc listopad 2013 obfitował również w otwarcia w oddziałach GK Specjał. W oddziale Gdańsk w miejscowości Banino otwarto pierwsze Delikatesy Premium w całości wyposażone w urządzenia zgodne ze standardami sieci. W oddziale w Czeladzi w Bieruniu, w sercu zabytkowego rynku także uruchomiono Delikatesy Premium, których właściciel już szykuje się do otwarcia kolejnego sklepu w tym formacie w Katowicach. W Oddziale Tomaszów Delikatesy Premium powstały w Narolu. Piękna trójwymiarowa reklama zewnętrzna widoczna jest z drogi głównej , dzięki czemu do delikatesów łatwiej trafić również wieczorem. Kolejnym sklepem otwartym w formacie Premium są delikatesy w Telatynie. Właściciel powiększył tradycyjny sklep ladowy i przekształcił go w samoobsługowy. Na nowej powierzchni powstały rozbudowane stoiska mięsno- wędliniarskie oraz owocowo- warzywne.
W centrum Polski, w oddziale Łódź, 14 grudnia doszło do otwarcia 300 metrowych Delikatesów Premium w PSS Ozorków. Spółdzielcy zainwestowali w całkowite przekształcenie sklepu , wymienione zostały lady chłodnicze oraz wdrożono standardy sieci. Natomiast 1 marca 2014 w Łodzi na ul. Anyżowej odbyło się uroczyste otwarcie kolejnego sklepu. Jak zwykle dla klientów przygotowana była specjalna oferta gazetkowa, liczne promocje , degustacje i wiele innych atrakcji.
Klientom Delikatesów Premium życzymy udanych zakupów.