Trwająca piękna pogoda sprzyjała otwarciom wielu sklepów franczyzowych. Franczyzobiorcy chętnie dokonują zmian w swoich placówkach, które stają się przyjazne dla kupujących. Informuje Kamila Tarsa dyrektor ds. wdrożeń PSH NASZ SKLEP. Sieci, których właścicielem jest Grupa SPECJAŁ ( Nasz Sklep, Livio, Rabat Detal) maja już ponad 8700 sklepów.( dane na koniec listopada 2019 r.)
W oddziale Tomaszów, w Hrubieszowie wspólnie z państwem Skrzypa otworzyliśmy Delikatesy Sezam. Sklep został powiększony i wyremontowany oraz zostały w nim wdrożone standardy sieci. Na uwagę zasługują pyszne wypieki. które pochodzą z należącej do właścicieli piekarni oraz wiejskie wędliny.
Z kolei w oddziale Lublin, w miejscowości Zagłoba z Krystianem Dudkiem otworzyliśmy Delikatesy Sezam. Sklep ten należał do naszej długoletniej klientki Grażyny Dudek, która prowadzi również Delikatesy Premium w naszej sieci. Obecnie przekazała sklep synowi i w nowym formacie przeszedł całkowity remodeling, z nowym ustawieniem sali sprzedaży oraz wymianą urządzeń.
Natomiast w miejscowości Grochowce, w oddziale Rzeszów, wspólnie z Marcinem Mirowskim otworzyliśmy Delikatesy Sezam. Sklep powstał w nowo wybudowanym obiekcie z dużym parkingiem dla klientów. Wdrożone zostały standardy wyposażenia oraz wizualizacja zewnętrzna dedykowane dla tego formatu. Na szczególną uwagę zasługuje duże stoisko owocowo- warzywne.
W oddziale Kraków, w miejscowości Krzeszowice, w sklepie Agnieszki Kulawik zostały uruchomione Delikatesy Premium. Przeprowadzono remodeling placówki z zastosowaniem prawidłowego layoutu i wdrożeniem obowiązujących standardów wyposażenia. Domeną sklepu jest stoisko mięsno- wędliniarskie, którego ekspozycja i duży wybór asortymentu robią wrażenie, co w połączeniu z profesjonalną obsługą trafia w gusta klientów.
Na ul. Przewóz w Krakowie w placówce Jana Sikory miało miejsce ponowne otwarcie funkcjonujących Delikatesów Premium, które po czterech latach zostały powiększone. Obecnie powierzchnia sali sprzedaży to 320 mkw. Z racji powierzchni w sklepie stał się dostępny szerszy wybór asortymentu, a w szczególności produktów świeżych. Na stoisku mięsno -wędliniarskim można kupić pieczonego kurczaka, a stoisko piekarnicze prowadzi wypiek pieczywa.
W miejscowości Rudnik koło Myślenic z firmą Kosta uruchomiliśmy wspólnie kolejne trzecie już Delikatesy Premium. Sklep przeszedł remont zarówno wewnątrz sklepu, gdzie zastosowaliśmy nowe ustawienie sali sprzedaży , jak i na zewnątrz, gdzie została wdrożona nowa wizualizacja. Właściciel postawił na szeroki wybór asortymentu zarówno suchego, jak i kategorii świeżych.
Natomiast w pięknej miejscowości Mszalnica koło Nowego Sącza ruszyły Delikatesy Premium państwa Leśniaków. Sklep został powiększony do 170 mkw., przez co można było zwiększyć ofertę w każdej z grup asortymentowych. Powiększone zostały również wszystkie stoiska świeże, gdzie asortyment został dopasowany do potrzeb klientów.
Kolejne otwarcie Delikatesów Premium miało miejsce w oddziale Gdańsk w miejscowości Kartuzy Jest to sklep prowadzony przez państwo Ziegert. W sklepie zostały zastosowane standardy wyposażenia przypisane do formatu Premium, co spowodowało unowocześnienie placówki. Wdrożone zostały również planogramy ułożenia asortymentu z podziałem na grupy asortymentowe , co zdecydowanie polepszyło prezentację i czytelność produktów.
W oddziale Wrocław otwarcie miało miejsce w Bystrzycy Kłodzkiej u państwa Bąk. W sklepie zostały wdrożone standardy wyposażenia stosownie do dedykowanego formatu, co w połączeniu z prawidłową ekspozycją ułożenia asortymentu zdecydowanie poprawiło prezentację dostępnych produktów. Biorąc pod uwagę wcześniejsze ułożenie, sklep zmienił całkowicie swój wcześniejszy wygląd.
Wszystkim hucznym otwarciom towarzyszyły liczne promocje, degustacje i konkursy. W sklepach zorganizowano również szkolenia z zarządzania ladą mięsno- wędliniarską.