Tempo rozwoju sieci Delikatesy Premium jest imponujące. Tylko wczesną jesienią przybyło sporo nowych placówek handlowych w różnych regionach kraju. W sieciach franczyzowych GK SPECJAŁ jest już ponad 5600 placówek franczyzowych!
W oddziale lubelskim Delikatesy Premium uruchomione zostały wspólnie z Gminną Spółdzielnią Strzyżewice. Sklep przeszedł generalny remont. Wejście zostało przystosowane dla osób niepełnosprawnych oraz matek z małymi dziećmi. Wcześniej utrudniały to wysokie schodki. Teraz znajduje się ono z boku budynku, gdzie również został stworzony dogodny parking dla klientów . Wewnątrz sklepu została pomalowana i odnowiona sala sprzedaży wraz z oświetleniem. Stworzono profesjonalne stoisko mięsno-wędliniarskie. Całkowicie zmienione zostało ustawienie sklepu z zastosowaniem regałów standardowych dedykowanych specjalnie dla Delikatesów Premium.
Kolejne Delikatesy Premium powstały w oddziale Tomaszów Lubelskim w miejscowości Kamień koło Chełma. Państwo Czyżowie, właściciele sklepu postanowili zakończyć współpracę z siecią Odido i rozpocząć z siecią DP. W tym sklepie również powstało nowoczesne stoisko mięsno-wędliniarskie - powiększono lady aby wprowadzić sprzedaż mięsa. Zastosowano standardy Delikatesów Premium oraz wprowadzono regał Winoteka w celu zwiększenia sprzedaży wina.
Oddział w Rzeszowie to ponowne otwarcie Delikatesów Premium z panem Piotrem Rasiem w miejscowości Opacionka . Pan Piotr prowadzi Delikatesy Premium od dwóch lat. Prosperowały one tak dobrze, że postanowił je powiększyć o kolejne 100 mkw. Obecnie sklep liczy około 200 mkw. sali sprzedaży w nowym budynku z dużym parkingiem . Sklep jest coraz lepiej zaopatrzony: powiększone zostały stoiska z pieczywem, owocowo-warzywne oraz nabiałowe.
W miejscowości Łukawiec obok Lubaczowa ruszyły drugie już Delikatesy Premium Elżbiety i Romana Grabasów. Sklep jest po gruntownym remoncie, została powiększona sala sprzedaży, przed budynkiem stworzono parking dla samochodów , zaś elewacja budynku została odnowiona i pomalowana w kolorach Premium. Wewnątrz budynku zastosowano wyposażenie zgodne ze standardami Premium, wdrożono także planogramy sieci.
W miejscowości Kobylany odbyło się otwarcie sklepu Bogumiły Ślusarczyk .W sklepie został przeprowadzony remodeling z zastosowaniem wymiany całości wyposażenia i rozszerzeniem stoiska mięsno–wędliniarskiego, którego domeną są ciepłe wyroby wędliniarskie. Profesjonalne przygotowanie sklepu do otwarcia w skład objęło wizualizację zewnętrzną i wewnętrzną, zaś nowa oferta cenowa zaowocowała licznym przybyciem klientów i zadowoleniem właścicielki.
Delikatesy Premium powstały również w Łące Prudnickiej u pana Dariusza Wasyliszyna. Jest to już czwarty jego sklep w tym formacie. Został wyposażony według standardów obowiązujących w sieci z zastosowaniem prawidłowych zasad merchandisingu. Klient zdecydował się również na powiększenie placówki. Dzięki tym zmianom sklep stał się nowoczesną placówką handlową. Zwiększono asortyment, na który wcześniej nie było miejsca. Wspólna praca nad otwarciem i zaangażowanie właściciela sklepu i sieci po raz kolejny przyniosły sukces. Klienci nie kryli zadowolenia, dlatego pod koniec listopada uruchomiony zostanie kolejny sklep Dariusza Wasyliszyna pod szyldem Delikatesy Premium.
W dniu otwarcia we wszystkich otwieranych placówkach zostały przygotowane liczne atrakcje dla klientów, między innymi konkursy, promocje cenowe i gazetkowe oraz degustacje.