Pod koniec lutego ruszył pierwszy sklep Delikatesy Premium na Kielecczyźnie. Licząca 110 m kw. powierzchni handlowej placówka należąca do Jerzego Bujnowskiego położona jest w Rzepinie w gminie Pawłów w województwie świętokrzyskim. Jak na wiejski sklep oferuje on ogromną liczbę produktów, bo aż 5 700, w tym sporą liczbę produktów świeżych. Klientów szczególnie ucieszyło doskonale zaopatrzone stoisko mięsno-wędliniarskie. W dniu otwarcia na klientów czekało wiele ciekawych atrakcji.
Jednym z głównych celów GK SPECJAŁ na najbliższe lata jest osiągnięcie liczby ponad 10 000 sklepów w formatach franczyzowych grupy do końca 2017 roku. Nie jest możliwy znaczący wzrost ilości sklepów oparty poprzez pojedyncze wejścia do sieci, konieczne są połączenia kapitałowe. W tej liczbie w ramach twardej, nowoczesnej franczyzy ma funkcjonować 1 500 placówek w ramach sieci. Aktualnie liczba placówek skupionych w sieciach franczyzowych Grupy Specjał przekracza liczbę 4 200 sklepów.