W ciągu zaledwie miesiąca na terenie całego kraju ruszyło kilkanaście placówek handlowych pod szyldem Delikatesy Premium. Poniżej prezentujemy niektóre z nich.
W Ulanowie na Podkarpaciu miało miejsce otwarcie Delikatesów Premium pani Grażyny Małek. Sklep znajduje się w starej zabytkowej kamienicy , której pomieszczenia na parterze powiększono i zamieniono na sklep spożywczy. W sklepie wdrożono wszystkie standardy Premium. Detalistka już planuje otwarcie kolejnego sklepu w tym formacie.
W tym samym dniu w oddziale łódzkim miało miejsce otwarcie Delikatesów Premium pani Marzanny Krasoń w miejscowości Kleszczów. W ciągu tygodnia sklep przeszedł gruntowny remodelling , który zachwycił nie tylko klientkę, ale przede wszystkim klientów sklepu, którzy licznie przybyli na otwarcie.
Tydzień później otwarty został kolejny sklep, tym razem w Łodzi przy ul. Czechosłowackiej. Placówka należy do PSS Łódź. Sklep nastawiony jest na sprzedaż świeżej żywności , więc piękne stoiska przygotowane zgodnie ze standardami Premium kuszą świeżymi wędlinami, warzywami czy nabiałem.
Na początku października w oddziale Tomaszów ruszył sklep Ksawerego Michniaka „Delfin”. Lokal przeszedł gruntowny remont, został powiększony oraz ustawiony zgodnie z nowym projektem. W sklepie wdrożono stoiska standardowe, a dodatkowo właściciel, który wcześniej specjalizował się w sprzedaży ryb i mrożonek, postanowił wprowadzić do oferty również świeże mięso i wędliny.
W tę samą sobotę w oddziale Gdańsk , w miejscowości Ryjewo otwarta została kolejna placówka w formacie Premium na Pomorzu. Na otwarcie przygotowano liczne promocje i atrakcje dla klientów , którzy tłumnie odwiedzali sklep od samego rana.
Delikatesy Premium firmy Anmar ruszyły końcem października w Radymnie. Sklep został na nowo ustawiony, a towary podzielono na grupy asortymentowe. Usunięto ze sklepu stare regały magazynowe i uporządkowano aleje między gondolami. Dzięki czemu sklep wrażenie większego, stał się przejrzysty i jasny , na co w pierwszej kolejności zwracali uwagę klienci przybywający na otwarcie.
Gminna Spółdzielnia w Domaradzu uruchomiła wspólnie ze spółką Nasz Sklep drugi sklep w formacie Premium w miejscowości Golcowa. Placówka otrzymała nową wizualizację zewnętrzną , wewnątrz przeszła gruntowny remodellig, ponieważ na powierzchni 100m2 funkcjonowała wcześniej jako sklep ladowy. Otwarciu towarzyszyły liczne promocje, konkursy i degustacje.
W tym samym dniu w Strzyżowie ruszyły drugie już w tym formacie Delikatesy Sezam. Sklep został powiększony o część magazynową , w celu powiększenia stoiska mięsno- wędliniarskiego, które obecnie mierzy 7,5 m długości. Wstawiono nowe meble oraz na nowo został ułożony towar zgodnie z zasadami merchandisingu. Delikatesy Sezam w Strzyżowie w swojej ofercie posiadają również pieczywo oraz wypieki słodkie, jak również produkty garmażeryjne własnej produkcji. W nowym roku razem z GS Strzyżów ruszą kolejne trzy sklepy w tym formacie.
W sklepie GS Gomunice oraz w placówce przejętej od sieci Kefirek w Krakowie wprowadzono standardy Delikatesów Premium. Zaprojektowanono nową organizację sklepów obejmującą przyjazne dla klientów ustawienie regałów oraz podział towaru na grupy asortymentowe. W celu podniesienia jakości obsługi personel sklepów przed otwarciem został przeszkolony z zasad merchandisingu oraz obsługi programu PC Market. Ekspedientki dostały również firmowe ubrania z logo Premium i Sezam .
W listopadzie uroczyście otwarto Delikatesy Premium w Sztumie. Liczący 90 m2 powierzchni handlowej sklep położony jest w dzielnicy domków jednorodzinnych i oferuje blisko 4500 pozycji asortymentowych. W dniu otwarcia tradycyjnej sprzedaży towarzyszyła degustacja wędlin, ciasta i słodkich wafelków oraz konkursy w których klienci otrzymywali atrakcyjne nagrody.